המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מסביב.מחממים תנור ל-180 מעלות.
יש להכין את פרוסות התפוז כך: לפרוס תפוז גדול לפרוסות לא דקות מדי, להרתיח אותן 2 דקות בסיר עם כוס מים רותחים ולשפוך את המים, זאת על מנת להיפטר ממרירות הקליפה.
לאחר מכן, לשים בסיר חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהכניס את פרוסות התפוז. לתת להן להתבשל כ- 7 דקות, להוציא מהסיר ולהניח בתחתית התבנית.
מערבבים בקערה, במטרף ידני, את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן , מים ומיץ תפוזים. מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המצרכים.
יוצקים את הבלילה על התפוזים ואופים ב- 180 מעלות עד שהעוגה מוכנה.
מצננים את העוגה מעט והופכים אותה בזהירות. שופכים עליה רוטב המורכב מחצי כוס מיץ תפוזים שבושלה עם 2 כפות סוכר.אם רוצים שהעוגה תהיה מאד רטובה, אפשר לשפוך עליה סירופ גם כשהיא יוצאת מהתנור לפני שהופכים אותה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0