המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, מרפדים את התבנית בניר אפיה ומשמנים אותה קלות.
משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב. מערבבים את האגוזים, הבוטנים, השומשום והסוכר. מורחים את הבצק בשמן ועורמים עליו את תערובת האגוזים והסוכר.
מניחים את המחצית השניה של בצק העלים על מלית האגוזים ובסכין חד מסמנים על הבצק מעוינים, אופים במשך 10 דקות.
בנתים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על העוגה החמה את הסירופ באופן אחיד, כך שהוא נספג היטב בכל השכבות.
מחזירים את העוגה הספוגה בסירופ לתנור למשך 10-20 דקות נוספות עד שהיא משחימה (זהירות שלא תישרף).
נותנים לעוגה להצטנן מעט, כשהיא פושרת חותכים לפי קווי המעוינים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0