המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתבלים את פרוסות החצילים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור עד לריכוך.
מבשלים את תפוחי האדמה הפרוסים כ-10 דקות במים רותחים.
לאחר מכן, מתבלים אותם בשמן זית מלח ופלפל גרוס, ואופים אותם עד לריכוך.
משחימים במחבת עם שמן זית את הבצל, הפלפל הירוק, השום ופלפל הצ'ילי. לאחר ההשחמה, מורידים מהאש, מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעיסה. מחזירים לאש ומוסיפים בהדרגה את הבשר.
מטגנים את הבשר עד שהוא משנה גוון ומתפורר. מוסיפים בהדרגה את העגבניות, ומבשלים על להבה בינונית כחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
מסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה, ומעליה חצי מכמות הבשר. מפזרים מעל את הצנוברים, ומסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה ומעליה את שאר הבשר.
מסדרים מעל את פרוסות החציל, ומכניסים לתנור לאפייה ב-180 מעלות ל-40 דקות.
מוציאים, שופכים מעל את הביצים הטרופות ומפזרים בנדיבות פירורי לחם, ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
לאחר שמוציאים מהתנור מניחים למנוחה כ-10 דק' ואז מגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0