המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים היטב את התפוזונים ומרתיחים בסיר עם מים למשך שתיים-שלוש דקות.
מסננים את התפוזונים ומרתיחים שנית עם מים חדשים למשך שתיים-שלוש דקות.
מוציאים 3/4 כוס מנוזל הרתיחה, מניחים בצד להמשך המתכון, ושופכים את כל היתר.
מכניסים לסיר את כל התפוזונים, מוסיפים את כל יתר המרכיבים ואת 3/4 כוס המים ששמרנו בצד.
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עדין, מרתיחים כשתי דקות עד שהסוכר נבלע לחלוטין.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים תמימים, מוסיפים לתערוכת ומערבבים.
מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית תוך שמירת בעבוע למשך כשעה וחצי, מערבבים את התערובת בעדינות מדי רבע שעה.
לאחר שעה ורבע בודקים את הריבה בעזרת מבחן הצלחת: שמים צלחת במקפיא כדי שתהייה קרה מאוד. שמיים כפית מהריבה על צלחת ומעבירים את האצבע באמצע כמו שביל - נוצרים שני חלקים שלא מתאחדים - הריבה מוכנה. במידה ולא, ממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת.
מצננים מעט את הריבה ומכניסים לצנצנות או כלים מעוקרים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0