המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת בסיס מרנג: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על להבה נמוכה.
מניחים בקערה את החלבונים ואת הסוכר ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומניחים לתערובת להתחמם תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע.
מעבירים את התערובת החמה לקערת מערבל, ומקציפים במשך כ-10 דקות במהירות גבוהה. מעבירים את הקצף לשקית זילוף.
מזליפים את הקצף בצורה ספירלית על תבנית המרופדת בנייר אפייה, ממרכז העיגול החוצה, עד קבלת קונכיות.
מכניסים את התבנית עם הקונכיות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-110 מעלות ואופים במשך כשלוש שעות.
לאחר שלוש שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להצטנן לגמרי בתוכו, בלי לפתוח את דלת התנור.
מוציאים את המרנג מהתנור ומקלפים ממנו בזהירות את נייר האפייה.
הכנת המקצפת: מפשירים את מחצית חבילת פירות היער. מניחים בסיר את פירות היער.
מוסיפים את הלימון ו-100 גרם סוכר ומבשלים עד לרתיחה. מורידים מהכיריים ומצננים קלות.
מוציאים 1/4 מתכולת פירות היער שבסיר, מניחים בקערית וטוחנים עם מעבד מזון ידני לרסק. את יתרת הפירות משאירים לקישוט.
מוסיפים לקערת מערבל מזון את השמנת המתוקה ומערבלים במהירות גבוהה.
מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים לערבל עד קבלת קצפת יציבה.
מקפלים פנימה 3 כפות גבינה לבנה וכן את רסק פירות היער ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומניחים בצד.
הרכבה: ממלאים את בסיס המרנג במקצפת פירות היער. מעל למקצפת מפזרים מעט מפירות היער שנותרו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0