המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מניחים את הבצק המופשר על משטח עבודה מקומח.
פורסים את הבצק ומחלקים אותו ל-2 חלקים בגודל של 32 ס"מ ומרדדים אותו לעובי 0.3 ס"מ.
חותכים כל עלה בצק לריבועים שווים, בגודל של כ-8 ס"מ.
המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, פרט לצימוקים.
הרכבת הגביניות: מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף אחת מהמלית. מניחים על המלית כ- 3 צימוקים בהירים.
סגירת ריבוע הבצק: מניחים פינה אחת של הבצק על כל המלית, ומעליה מניחים את הפינה הנגדית לה. כך עושים גם עם 2 הפינות השניות, ומקבלים צורה של מעטפה. חשוב מאד להקפיד להדק את קצוות הגביניות, על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה.
מניחים את הגביניות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומברישים את הגביניות עם ביצה טרופה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות או עד שהגביניות תפוחות וזהובות והמלית יציבה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את הגביניות. בוזקים מעל הגביניות את אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0