הכנת הבצק: מניחים את הבצק המופשר על משטח עבודה מקומח.
שלב 2
0 דקות
פורסים את הבצק ומחלקים אותו ל-2 חלקים בגודל של 32 ס"מ ומרדדים אותו לעובי 0.3 ס"מ.
שלב 3
0 דקות
חותכים כל עלה בצק לריבועים שווים, בגודל של כ-8 ס"מ.
שלב 4
0 דקות
המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, פרט לצימוקים.
שלב 5
0 דקות
הרכבת הגביניות: מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף אחת מהמלית. מניחים על המלית כ- 3 צימוקים בהירים.
שלב 6
0 דקות
סגירת ריבוע הבצק: מניחים פינה אחת של הבצק על כל המלית, ומעליה מניחים את הפינה הנגדית לה. כך עושים גם עם 2 הפינות השניות, ומקבלים צורה של מעטפה. חשוב מאד להקפיד להדק את קצוות הגביניות, על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה.
שלב 7
0 דקות
מניחים את הגביניות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומברישים את הגביניות עם ביצה טרופה.
שלב 8
0 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות או עד שהגביניות תפוחות וזהובות והמלית יציבה.
שלב 9
0 דקות
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את הגביניות. בוזקים מעל הגביניות את אבקת סוכר.
שלב 1
מתוך
9
הכנת הבצק: מניחים את הבצק המופשר על משטח עבודה מקומח.
שלב 2
מתוך
9
פורסים את הבצק ומחלקים אותו ל-2 חלקים בגודל של 32 ס"מ ומרדדים אותו לעובי 0.3 ס"מ.
שלב 3
מתוך
9
חותכים כל עלה בצק לריבועים שווים, בגודל של כ-8 ס"מ.
שלב 4
מתוך
9
המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, פרט לצימוקים.
שלב 5
מתוך
9
הרכבת הגביניות: מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף אחת מהמלית. מניחים על המלית כ- 3 צימוקים בהירים.
שלב 6
מתוך
9
סגירת ריבוע הבצק: מניחים פינה אחת של הבצק על כל המלית, ומעליה מניחים את הפינה הנגדית לה. כך עושים גם עם 2 הפינות השניות, ומקבלים צורה של מעטפה. חשוב מאד להקפיד להדק את קצוות הגביניות, על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה.
שלב 7
מתוך
9
מניחים את הגביניות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומברישים את הגביניות עם ביצה טרופה.
שלב 8
מתוך
9
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות או עד שהגביניות תפוחות וזהובות והמלית יציבה.
שלב 9
מתוך
9
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את הגביניות. בוזקים מעל הגביניות את אבקת סוכר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0