המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את הביצים, שמן, סוכר, מלח ו-1/4 כוס מים ומתחילים לערבל.
לאחר כדקת ערבול מתחילים להוסיף מים בהדרגה וממשיכים בלישה במשך כ-5 דק', עד לקבלת בצק גמיש, שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לתפיחה בת חצי שעה. לאחר מכן מעבירים למקרר לתפיחה של לפחות 4 שעות.
מכינים את המלית: במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתאדה ומאבד מנפחו.
מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
כשתערובת התרד הצטננה מוסיפים את הגבינות, מלח והפלפל ומערבבים.
מרכיבים את המקלעת: לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
מרדדים כל חצי למלבן ומניחים במרכזו מחצית מתערובת התרד והגבינות באופן שהמלית תהיה בצורת מלבן ויוותרו שוליים למקלעת.
חותכים שתי רצועות בקצוות העליונים והתחתונים של הבצק ומקפלים אותן מעל המלית באופן שייווצרו לה מעין שוליים.
חותכים רצועות אלכסוניות בכל אחד מצידי המלבן וקולעים את הרצועות בצורת שתי וערב.
מעבירים את המקלעות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להן לתפוח במשך כחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים כל מקלעת בביצה שעורבבה עם כף מים.
אופים את המקלעות במשך כחצי שעה, עד שהן משחימות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0