המתכון הזה נוצר עבור 7 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבשר: מערבבים קמח, פפריקה וכף אבקת מרק עוף בקערה. טובלים את פרוסות הבשר בתערובת הקמח ומנערים מעודפים.
גוזרים נייר אפייה בקוטר סיר כבד, גדול ורחב.
מחממים שמן בסיר ומשחימים את פרוסות הבשר 3-2 דקות מכל צד. בזמן ההשחמה חשוב שהבשר יהיה בשכבה אחת. אם הסיר אינו גדול דיו, עובדים במחזורים.
מוציאים את הבשר, מוסיפים לסיר בצל וטימין, ומטגנים 3-4 דקות על להבה בינונית.
מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים יין, סילאן, עלי דפנה, את הכף הנותרת של אבקת המרק, תערובת ראס אל חנות, מלח ופלפל. יוצקים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.
מניחים את עיגול נייר האפייה על התבשיל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים מכוסה כ-150 דקות, או עד שהבשר רך. במהלך הבישול מוודאים שהתבשיל אינו מתייבש ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. טועמים ומתקנים תיבול. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור או בהקפאה.
בסמוך להגשה מכינים את הירקות: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות כ-8 דקות, עד שהם מתחילים להתקרמל ולהזהיב בשוליים.
מעבירים את הירקות לסיר עם הבשר ומבשלים יחד על להבה נמוכה עם מכסה כ-30 דקות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל, לפי הצורך.
בינתיים מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית וקולים שקדים דקה-שתיים, עד שהם מזהיבים.
מכינים פתיתים לפי הוראות היצרן.
מפזרים על התבשיל פטרוזיליה ושקדים קלויים ומגישים לצד הפתיתים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0