המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: חותכים חמאה לקוביות ומניחים יחד עם כל החומרים מלבד החלב והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה.
מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
לתפוח על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.
להכנת המלית: לערבב במעבד את התמרים, החמאה, הקינמון וגרד של מחצית מאגוז המוסקט עד לקבלת גוש אחיד, שמנוני ונוח לעבודה.
להכנת אוזני ההמן: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ.
קורצים באמצעות כוס הפוכה לעיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ- 3 ס"מ זה מזה. מערבבים חלמון ומים, מברישים את אוזני ההמן התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
אוזני ההמן מוכנים כשצבעם מזהיב.
מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0