המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את החמאה במחבת.
מוסיפים את הבצל, ומטגנים עד שקיפות.
מוסיפים את הפטריות והיין, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים כ-5 דקות.
מתבלים, מערבבים, ומסירים מהאש.
ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד שהם מתאחדים למרקם משחתי חלק.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, ומערבבים היטב. מתקבל רוטב דליל וחלק.
מוסיפים את אגוז המוסקט ופלפל לבן ומערבבים כ-2 דקות, תוך כדי בישול.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים את תחתית התבנית בעלי לזניה.
שמים 1/4 כמות מרוטב הבשמל.
שמים מעל 1/4 מכמות המלית.
מפזרים מעל 1/4 מכמות גבינת הקשקבל.
חוזרים על הפעולה פעמיים. בפעם השלישית, מסיימים עם דפי הלזניה.
מעל שכבת דפי הלזניה השלישית, מפזרים את רוטב הבשמל שנותר, ומפזרים את גבינת הקשקבל שנותרה. מפזרים מעל פרוסות דקות של גבינת מוצרלה.
אופים בתנור כחצי שעה.
מוציאים מהתנור, ונותנים ללזניה להצטנן כרבע שעה לפני שפורסים אותה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0