המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת המלית: במחבת נחמם מעט חמאה עד המסה. נוסיף אליה את כל מרכיבי המלית - קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, דבש, סוכר וקינמון. נערבב עד שהתפוחים מתרככים והרוטב מסמיך מעט אך לא מצטמצם לגמרי.
יש להפשיר את ריבועי בצק העלים ולחרוץ בעזרת סכין ריבוע פנימי. שימו לב לא לחתוך עד הסוף!! החיתוך צריך להתבצע כ 3/4 לעומק, כך שאם נהפוך את ריבוע הבצק לא נראה את החיתוך.
יש להכניס את הריבועים לתנור (אפשר גם בטוסטר אובן) לאפייה בחום של כ-170 מעלות. כאשר הריבועים תפוחים ומתחילים להזהיב מעט יש להוציאם מהתנור.
החיתוך שביצענו לפני הכנסת הבצק לתנור, מאפשר לנו כעט לשלוף את החלק הפנימי של הבצק ובכך ליצור מקום למילוי (כדאי לשמור על הריבוע ששלפנו ולהשתמש בו לכיסוי אחר כך).
את החור שנוצר נמלא במלית שהכנו (רק התפוחים, בלי הרוטב. אותו נשמור לקישוט מעל) ונכסה בעזרת הריבוע ששלפנו מהבצק קודם לכן, ונכניס לתנור למספר דקות נוספות.
להגשה - להניח על צלחת ולפזר מעל את הרוטב שנשאר מהמלית ומעט אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0