המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בבצק: מחממים מעט בסיר את השמנת החמוצה, 50 גרם חמאה, 4 כפות סוכר וכפית מלח.
שמים בקערה את קמח השמרים ויוצרים גומה במרכז התערובת ושופכים את השמנת המחוממת אל הגומה ולשים לקבלת בצק אחיד.
מפזרים מעל הבצק קמח ומניחים בקערה מכוסה לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים כל עלה בשכבה דקה של חמאה רכה, מקפלים ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים. מרדדים באותו אופן את שני החלקים הנותרים.
להכנת המלית, מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.
מרכיבים את הטורוש בלש: חותכים את עלי הבצק המרודד לריבועים בגודל 6X6 ס"מ. מניחים במרכזו של כל ריבוע כפית מהמלית. אוספים את ארבע פינות הריבוע וסוגרים מעל המלית. מהדקים היטב.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים את חלקו העליון של הבצק בחלמונים טרופים במעט מים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבצק מזהיב יפה.
מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר.
מגישים בטמפרטורת החדר, עם קצפת ליד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0