מכינים בצק מקמח, ביצים, שמן וחלב. לשים היטב. מגלגלים בטיפונת שמן, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (שעה לפחות).
שלב 2
0 דקות
בינתיים קולפים את תפוחי האדמה ומגררים (הכי קל במעבד מזון, אבל אפשר גם סתם בפומפיה). מעבירים לקערה וממליחים היטב. משהים כך חצי שעה.
שלב 3
0 דקות
סוחטים את תפוחי האדמה היטב-היטב לתוך הקערה (את הסחוטים מעבירים לקערה חדשה). בסוף תהליך הסחיטה יישארו בקערה מי תפוחי אדמה (מדהים כמה) ועל הידיים יהיה ריח נעים של תפוחי אדמה. נותנים למי תפוחי האדמה לנוח רבע שעה (ואל דאגה, תפוחי האדמה הסחוטים שבקערה השנייה לא ישחירו תוך רבע שעה, זה בסדר).
שלב 4
0 דקות
והנה הפטנט: מקץ רבע שעה, שופכים בזהירות ובהדרגה את מי תפוחי האדמה לכיור. בתחתית הקערה יתגלה משקע לבן של עמילן אותו נצרף לבצק, יחד עם תפוחי האדמה הסחוטים, מלח ושפע פלפל שחור. לשים שוב לבצק אחיד ומתפיחים עוד חצי שעה לפחות.
שלב 5
0 דקות
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק, יוצקים לתוך כל אחת מהן, חצי מהבצק, ואופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שהמאפים שחומים וסכין הננעצת בהם יוצאת יבשה.
מכינים בצק מקמח, ביצים, שמן וחלב. לשים היטב. מגלגלים בטיפונת שמן, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (שעה לפחות).
שלב 2
מתוך
6
בינתיים קולפים את תפוחי האדמה ומגררים (הכי קל במעבד מזון, אבל אפשר גם סתם בפומפיה). מעבירים לקערה וממליחים היטב. משהים כך חצי שעה.
שלב 3
מתוך
6
סוחטים את תפוחי האדמה היטב-היטב לתוך הקערה (את הסחוטים מעבירים לקערה חדשה). בסוף תהליך הסחיטה יישארו בקערה מי תפוחי אדמה (מדהים כמה) ועל הידיים יהיה ריח נעים של תפוחי אדמה. נותנים למי תפוחי האדמה לנוח רבע שעה (ואל דאגה, תפוחי האדמה הסחוטים שבקערה השנייה לא ישחירו תוך רבע שעה, זה בסדר).
שלב 4
מתוך
6
והנה הפטנט: מקץ רבע שעה, שופכים בזהירות ובהדרגה את מי תפוחי האדמה לכיור. בתחתית הקערה יתגלה משקע לבן של עמילן אותו נצרף לבצק, יחד עם תפוחי האדמה הסחוטים, מלח ושפע פלפל שחור. לשים שוב לבצק אחיד ומתפיחים עוד חצי שעה לפחות.
שלב 5
מתוך
6
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק, יוצקים לתוך כל אחת מהן, חצי מהבצק, ואופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שהמאפים שחומים וסכין הננעצת בהם יוצאת יבשה.
הערות 0