המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את שאריות הנוצות מהשוקיים, שוטפים אותן ומסננים.
מוסיפים לקערית את חומרי המרינדה (החל מהיין ועד לשמן - כולל) ומערבבים היטב.
מכניסים את השוקיים לכלי, ויוצקים את המרינדה לתוך הכלי עם השוקיים.
מוסיפים את פרוסות המנגו והחמוציות לכלי, ומשרים במשך לילה במקרר.
במהלך ההשריה הופכים את השוקיים מדי פעם, בכדי שהמרינדה תכסה את השוקיים מכל הצדדים.
מוציאים את הכלי מהמקרר, ומשאירים מחוץ למקרר במשך כשעתיים, עד שהשוקיים יהיו בטמפרטורת החדר. מניחים את השוקיים בתבנית, ומניחים בין השוקיים את פרוסות המנגו ואת החמוציות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
אופים את השוקיים במשך כ-120 דקות (שעתיים).
לאחר שעתיים הופכים את השוקיים ואופים 30 דקות נוספות.
מורידים את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך עשר דקות.
לאחר ששוקי העוף קיבלו צבע זהוב, משאירים אותן בתנור חם וכבוי במשך כחצי שעה נוספת לפחות, על מנת שתהליך הקירור יהיה איטי ושהרוטב יתקרמל, יידבק לעוף ויצפה אותו.
קולים את הפיסטוק במחבת עם ציפוי נון סטיק, ומפזרים על העוף לפני ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0