המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המוס צריך להיות במקפיא כ-2 שעות.
בקלחת קטנה נשים את השוקולד הלבן ו-1 שמנת מתוקה נחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד (לא! להרתיח ). לערבב עד שהשוקולד נמס היטב.
להעביר לכלי ולהכניס למקפיא ל-2 שעות (במידה ויש זמן אפשר במקום למקפיא לצנן במקרר כ-6 שעות) נעבור להכנת המרנג,
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה.
להוסיף 1 כפית חומץ, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות קורנפלור (או קמח תפ"א בפסח) , להקציף דקה נוספת עד שהתערובת אחידה.
להוסיף ידנית את השקדים הטחונים לערבב (ידנית) בעדינות, להעביר את הקצף לשקית זילוף.
לרפד תבנית של תנור בנייר אפייה, לזלף עיגול שטוח ולזלף מצדדיו דפנות ליצירת קערה.
לפזר את מקלות השקדים על דפנות המרנג.
להכניס לתנור בחום 130 מעלות למשך 60 דקות, לכבות את התנור ולהשאיר את המרנג בתוכו עד לקרור, להוציא מנייר האפיה.
חוזרים לתערובת השוקולד שבמקרר: שמים במיקסר את תערובת השמנת שוקולד לבן מוסיפים 1 שמנת מתוקה שנשארה , מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לאט (כדי שהשמנת לא תשפריץ) מעלים בהדרגה את המהירות עד לקבלת מוס.
להכניס למקרר ל-1/2 שעה.
להעביר את הקרם לשקית זילוף, לזלף את המוס (אפשר גם עם כף) להכניס למקרר ל-5 שעות,
לפני ההגשה להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל (בכמה פעמים זהירות שלא ישרף) לפזר בעזרת כפית את השוקולד המומס על העוגה בצורת שתי וערב , לקשט בתות (שנשטף ויובש) ולהתענג.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0