המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת המלית - מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והקפה מעורבבים יחד.
במקביל, מכינים קרמל בהיר מחצי כוס סוכר – מלהיטים סיר נקי עם דפנות גבוהות, מנמיכים להבה ומפזרים חצי מכמות הסוכר. ברגע שהסוכר נמס מפזרים את יתרת הסוכר. בשלב הזה ניתן לערבב בזהירות עם כף עץ או מרית סיליקון. ברגע שנוצר קרמל ענברי שופכים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מורידים מהאש ושופכים על השוקולדים. מערבבים יחד עד המסה ומצננים.
שמים בקערה קמח שמרים, 1/2 כוס סוכר, מלח, ביצים וחלב ולשים בוו לישה 6 דקות, מרגע שנוצר בצק ועד קבלת בצק שנדבק לתחתית קערת המיקסר. מחליפים לוו גיטרה ומטמיעים פיסות חמאה עד לקבלת בצק רך. ברגע שהחמאה הוטמעה מעלים את מהירות הלישה למקסימום עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה, זה לוקח 2 דקות בערך.
על משטח מקומח יוצרים כדור ומניחים לתפיחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לפחות ל - 6 שעות תפיחה – תפיחת לילה.
מחלקים את הבצק ל - 2 או 3 חלקים - תלוי בגודל התבניות. *ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק מתכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מאורכות חד פעמיות
מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ על משטח מקומח, מורחים את המילוי ומפזרים פקאן סיני גרוס. מחלקים את הבצק ל 4-6 רצועות מלבניות – שוב תלוי בגודל הבצק והתבנית, ועורמים אחת על גבי השנייה. חותכים לריבועים ומעמידים אותם בתבנית, אחד ליד השני.
מתפיחים עד הכפלת נפח.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ - 35-40 דקות.
מזגגים בסירופ סוכר קר שמכינים מכמות שווה של סוכר ומים מבושלים 5 דקות לאחר רתיחה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0