במקביל, מכינים קרמל בהיר מחצי כוס סוכר – מלהיטים סיר נקי עם דפנות גבוהות, מנמיכים להבה ומפזרים חצי מכמות הסוכר. ברגע שהסוכר נמס מפזרים את יתרת הסוכר. בשלב הזה ניתן לערבב בזהירות עם כף עץ או מרית סיליקון. ברגע שנוצר קרמל ענברי שופכים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
שלב 3
0 דקות
מורידים מהאש ושופכים על השוקולדים. מערבבים יחד עד המסה ומצננים.
שלב 4
7 דקות
שמים בקערה קמח שמרים, 1/2 כוס סוכר, מלח, ביצים וחלב ולשים בוו לישה 6 דקות, מרגע שנוצר בצק ועד קבלת בצק שנדבק לתחתית קערת המיקסר. מחליפים לוו גיטרה ומטמיעים פיסות חמאה עד לקבלת בצק רך. ברגע שהחמאה הוטמעה מעלים את מהירות הלישה למקסימום עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה, זה לוקח 2 דקות בערך.
שלב 5
0 דקות
על משטח מקומח יוצרים כדור ומניחים לתפיחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לפחות ל - 6 שעות תפיחה – תפיחת לילה.
שלב 6
5 דקות
מחלקים את הבצק ל - 2 או 3 חלקים - תלוי בגודל התבניות.
*ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק מתכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מאורכות חד פעמיות
שלב 7
0 דקות
מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ על משטח מקומח, מורחים את המילוי ומפזרים פקאן סיני גרוס. מחלקים את הבצק ל 4-6 רצועות מלבניות – שוב תלוי בגודל הבצק והתבנית, ועורמים אחת על גבי השנייה.
חותכים לריבועים ומעמידים אותם בתבנית, אחד ליד השני.
שלב 8
0 דקות
מתפיחים עד הכפלת נפח.
שלב 9
35 דקות
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ - 35-40 דקות.
שלב 10
0 דקות
מזגגים בסירופ סוכר קר שמכינים מכמות שווה של סוכר ומים מבושלים 5 דקות לאחר רתיחה.
במקביל, מכינים קרמל בהיר מחצי כוס סוכר – מלהיטים סיר נקי עם דפנות גבוהות, מנמיכים להבה ומפזרים חצי מכמות הסוכר. ברגע שהסוכר נמס מפזרים את יתרת הסוכר. בשלב הזה ניתן לערבב בזהירות עם כף עץ או מרית סיליקון. ברגע שנוצר קרמל ענברי שופכים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
שלב 3
מתוך
10
מורידים מהאש ושופכים על השוקולדים. מערבבים יחד עד המסה ומצננים.
שלב 4
מתוך
10
שמים בקערה קמח שמרים, 1/2 כוס סוכר, מלח, ביצים וחלב ולשים בוו לישה 6 דקות, מרגע שנוצר בצק ועד קבלת בצק שנדבק לתחתית קערת המיקסר. מחליפים לוו גיטרה ומטמיעים פיסות חמאה עד לקבלת בצק רך. ברגע שהחמאה הוטמעה מעלים את מהירות הלישה למקסימום עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה, זה לוקח 2 דקות בערך.
שלב 5
מתוך
10
על משטח מקומח יוצרים כדור ומניחים לתפיחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לפחות ל - 6 שעות תפיחה – תפיחת לילה.
שלב 6
מתוך
10
מחלקים את הבצק ל - 2 או 3 חלקים - תלוי בגודל התבניות.
*ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק מתכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מאורכות חד פעמיות
שלב 7
מתוך
10
מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ על משטח מקומח, מורחים את המילוי ומפזרים פקאן סיני גרוס. מחלקים את הבצק ל 4-6 רצועות מלבניות – שוב תלוי בגודל הבצק והתבנית, ועורמים אחת על גבי השנייה.
חותכים לריבועים ומעמידים אותם בתבנית, אחד ליד השני.
שלב 8
מתוך
10
מתפיחים עד הכפלת נפח.
שלב 9
מתוך
10
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ - 35-40 דקות.
שלב 10
מתוך
10
מזגגים בסירופ סוכר קר שמכינים מכמות שווה של סוכר ומים מבושלים 5 דקות לאחר רתיחה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0