המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר כ-8 דקות, עד לקבלת קצף יציב מאוד.
מערבבים בקערה נפרדת קוקוס, קמח, סולת, שקדים טחונים ואבקת אפייה. *ניתן להמיר את השקדים באגוזי מלך טחונים באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
טורפים חלמונים בקערה שלישית, ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים וריבה, מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מקפלים פנימה את קצף החלבונים.
יוצקים את הבלילה לתבנית שגודלה 25 על 30 ס"מ משומנת, ומשטחים.
אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
מביאים סוכר ומים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בבעבוע עדין 10 דקות, מצננים קלות.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומיד יוצקים עליה את הסירופ החמים לאט ובאופן שווה.
מצננים ומעטרים את העוגה בשבבי קוקוס. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0