המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסירים את ראשי השום (שומרים לתבשיל אחר) ושוטפים היטב את הגבעולים.
נפטרים מהחלקים הקשים מאוד של הגבעולים (יש להם פרקים קשים בחלק התחתון) ומהעלים הירוקים הכהים שכבר החלו להתייבש. את מה שנשאר קוצצים חתיכות בגודל סנטימטר אחד.
קולים במחבת ללא שמן את אגוזי המלך עד שהם מתחילים להשחים בשוליים.
מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את השום. מוסיפים את האגוזים ומרסקים לתערובת גסה (לא להפוך למשחה ממש).
מוסיפים את הגבינה ומעבדים בפולסים עד שהיא נבלעת בתערובת.
מוסיפים את שמן הזית בקילוח דק תוך כדי עיבוד. בסוף תתקבל משחה נוזלית ולא לגמרי אחידה עוד יהיו בה חתיכות זעירות וירוקות של שום זה המרקם הנכון.
מעבירים לכוס גדולה או לקערה קטנה, מכסים בשכבה דקה של שמן זית ושומרים במקרר או במקפיא. הכמות הדרושה לתיבול חצי קילו פסטה היא ארבע כפות גדושות מהרוטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0