המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים עם המלית: מניחים גבינת שמנת בקערה. אפשר להשתמש בכל אחוז שומן שבא לכם. ככל שיש יותר שומן זה יותר טעים. אני קניתי בטעות גבינת שמנת 5% שומן (לא ידעתי שקיים דבר כזה) ויצא אחלה בחלה. עכשיו, גבינת שמנת זה פשוט יציקה. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. צריך להרביץ לה קצת כדי שתיפתח ויהיה לנו קל למזג אותה עם שאר החומרים. אז מרביצים לה ומועכים אותה עד שהיא מתמסרת, ואז ממשיכים. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד החלב וריבת החלב.
מערבבים קצת, ומוסיפים את החלב. מערבבים היטב היטב, רצוי באמצעות מטרפה. אין צורך להקציף ולהכניס אוויר בתערובת, פשוט לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לא נורא אם יש קצת גושים, הם נעלמים לאחר זמן מה, ואחרי האפייה הם בכלל לא קיימים.
משהים את הקערה עם המלית בצד, ונותנים לה לספוח עניינים וטעמים. בינתיים מפוררים בקערה אחרת את כל מרכיבי הבצק חוץ מריבת החלב.
כשמתקבלים פירורי בצק, מוסיפים את ריבת החלב וממשיכים לפורר. מעבירים את הפירורים לתבנית מתפרקת בקוטר 24.
אין צורך לעבד את הבצק יותר מדי, אנחנו רוצים תחתית פריכה ומתפוררת, לא קשה ודיקטית.
מהדקים היטב לתחתית התבנית לקבלת קלתית בצק.
דוקרים את הבצק במזלג ורק אז שולחים אותו לתנור.
יוצקים את המלית על הקלתית החצי-אפויה ומטלטלים את התבנית כדי ליישר את הבלילה בצורה אחידה. מעל בלילת הגבינה מפזרים באמצעות כפית תלוליות קטנות של ריבת חלב.
אופים את העוגה בתנור שחומם ל170 מעלות כ-30 דקות עד שהיא יציבה, מעט רוטטת במרכז ומעט מעט זהובה בשוליים. אפשר להוסיף בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, אבל לא חובה כי זו לא עוגה בעייתית והיא תצא נפלא גם בלי כל השטיקים. מה שכן, אם משתמשים בתבנית מתפרקת, מומלץ לעטוף את חלקה החיצוני, איפה שהחיבור של התבנית בנייר אלומיניום כדי למנוע נזילות, וגם להניח אותה על גבי תבנית אפייה גדולה, כדי שאם היא תיזל היא לא תלכלך לכם את התנור.
כעבור חצי שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור.
מערבבים את חומרי הציפוי היטב ויוצקים אותו על גבי העוגה החמה ומחזירים לתנור לקירור והתייצבות.
שומרים את העוגה לילה במקרר להתייצבות וספיגת טעמים לפני החיתוך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0