המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את האורז בקערה עם מים קרים.
מפרקים את הכרובית לתפרחות.
קולפים את הגזרים וחותכים ל"מקלות".
חותכים את החציל לקוביות (עם הקליפה).
מחממים חצי מכמות השמן בסיר ומטגנים בו את הירקות, כל אחד לחוד, עד שהם מתרככים מעט.
מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר כחצי מכמות השמן שנותר, מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב ומכניסים את חלקי העוף.
מטגנים עד שמזהיב היטב מכל הצדדים.
מוסיפים כף מתערובת התבלינים, מלח, פלפל ומים לכיסוי העוף.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
מוציאים את העוף מהסיר ושומרים לחוד את הציר.
מנגבים היטב את הסיר, משמנים אותו בנדיבות בשמן שנותר.
מסדרים בתחתית הסיר את חלקי העוף. מניחים מעליו (וברווחים) את הירקות המטוגנים.
מוסיפים לאורז את תערובת התבלינים שנותרה וכפית מלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את האורז לסיר. מוסיפים לסיר את ציר העוף, ומשלימים במים כך שהנוזלים יגיעו עד לגובה האורז.
מביאים לרתיחה, מבשלים שלוש דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות נוספות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כעשר דקות.
מצמידים מגש גדול לפתח הסיר והופכים בזהירות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0