המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חורצים את בסיס העגבנות באיקס ומניחים את שלוש העגבניות בקערה חסינת חום. שופכים ממעל מים רותחים עד לכיסוי מלא ומשאירים למשך 10 דק'.
מסננים את המים, מקררים מעט, קולפים את העגבניות וקוצצים גס לקוביות.
בסיר עמוק וגדול מטגנים בכף אחת של שמן זית את הבצל על אש נמוכה עד להזהבה.
מוסיפים את השום וכף שמן זית נוספת וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב חצי דקה.
מוסיפים לסיר את העדשים ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות, מוסיפים את גבעולי הסלרי והעגבניות וממשיכים לטגן שלוש דקות נוספות.
מוסיפים את שני ליטר המים הרותחים, שורש הסלרי והפטרוזיליה, הפלפל השחור, החוויאג והכמון ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 45 דקות.
כעבור 45 דק' מוסיפים פנימה את עלי הסלרי, מיץ הלימון, המלח ומרק תיבול בטעם עוף זך ומבשלים 5 דקות נוספות על סף רתיחה וללא מכסה.
מגישים חם, עם קרוטונים או אורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0