המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל החומרים מלבד המים והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.
לאחר התפחה תפוח על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.
לגרד בצל ולהזהיב במחבת עם שמן זית. להוסיף עגבניות מגורדות, עשבי תיבול, מלח ופלפל ולבשל על אש קטנה במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים.
עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת רוטב עגבניות ו-4 פרוסות גבינת מוצרלה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד.
מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.
להניח בתבנית אפייה חלוקי נחל או אבן שמוט.
לחמם בתנור כעשרים דקות בחום של 220 מעלות.
כשהלחם מכפיל את נפחו להניח על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך כ-10 דקות או עד שהלחם משחים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0