המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים 5 תפוחי אדמה, וחותכים כל אחד לשלושה חלקים. לוקחים סכין חדה ללא שיניים, וחותכים כל חלק באמצע, מפסיקים לפני הסוף.
מניחים את כל החלקים בתוך קערה עם מים ומעט מלח.
הכנת המלית: לוקחים 350 גרם בשר (תלוי בכמות שמכינים), מגרדים בצל וסוחטים אותו מנוזליו. מגרדים 2 שיני שום ומתבלים לפי העין: פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור גרוס וגם טחון, מעט תבלין גריל עוף או תבלין לקציצות, מעט ראס אל חנות. לוקחים פרוסה אחת של לחם, ומרטיבים במים את החלק הרך וסוחטים בכיור, מפוררים בתוך מלית הבשר. מוסיפים ביצה אחת, ולשים את התערובת.
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים עם נייר סופג.
ממלאים בתערובת הבשר.
מכינים צלחת עם קמח ועוד צלחת עם 2 ביצים, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל.
מחממים שמן במחבת (שימו לב גובה השמן צריך להיות מחצי המפרום כדי שייטגן כמו שצריך), לוקחים את המפרום ומקמחים מכל הצדדים בתוך צלחת הקמח שלנו, ולאחר מכן, בתוך בלילת הביצה וישר למחבת. כשהצד שלמטה משחים, הופכים בזהירות לצד השני, מוציאים אותם על עיתון ומעל נייר סופג.
נותנים להם להתקרר מעט.
הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים בצל קצוץ, 2 שיני שום מגורדות ו-3 עגבניות קצוצות. כשהעגבניות מתרככות, מתחילים לתבל ב-2 כפות פפריקה, מלח, פלפל (גם גרוס), מעט כמון וכורכום, 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף. מערבבים הכל, ומוסיפים 3 כפות גדושות של רסק עגבניות. מערבבים וטועמים. אפשר להוסיף כפית סוכר.
מנמיכים ללהבה קטנה, ומתחילים להכניס את המפרום לסיר בזהירות.
יוצקים מהרוטב על המפרום עם כף. אם צריך מוסיפים מעט מים רותחים כדי שהרוטב לא יתייבש. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה ורבע.
במהלך הבישול, פותחים את הסיר ויוצקים על המפרום רוטב עם כף. אחרי שעה וחצי פותחים את הסיר, ונותנים לרוטב להצטמצם מעט. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0