המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים בתחתית התנור תבנית/סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
להכנת העוגה - שוברים פתיבר לחתיכות קטנות בעזרת מעבד מזון או ידנית.
ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את שברי הפתיבר ואבקת הסוכר לתערובת אחידה.
מהדקים לתחתית התבנית (תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ) ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם הסוכר, סוכר וניל וקורט מלח, כאשר הקצף יציב מעבירים לקערה גדולה.
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינה, גביע השמנת והקורנפלור, עד קבלת תערובת חלקה.
מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים.
מוזגים לתבנית מעל בסיס הפתיבר.
מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כשעה ורבע.
להכנת ציפוי הקרמל - בסיר קטן מניחים את הסוכר בגובה אחיד ומבשלים בחום בינוני, כאשר הסוכר הופך נוזלי ומשנה את צבעו מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החמאה, מלח ודבש, מבשלים עוד 2 דקות ומסירים מהאש. *במידה ונשארים גושי סוכר יש לסנן את הקרמל במסננת צפופה לפני המזיגה. *ניתן לשמור את הקרמל בכלי זכוכית ולחמם לפני הגשה.
לאחר צינון של רוטב הקרמל (כ-15 דקות), מוזגים מעל העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1