המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת המיקסר שמים קמח שמרים, מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, שמן וכוס וחצי מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. יש להוסיף את שאר כמות המים לפי הצורך (מרגישים את הבצק ביד אם הוא רטוב וגמיש אין צורך בעוד מים ממשיכים ללוש את הבצק כחמש עד עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש).
שמים את הבצק בקערה עם כף שמן, משמנים את הבצק מכל צדדיו ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 16 חלקים שווים בגודלם, מרדדים כל חלק לעיגול רחב.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
ממלאים במלית הרצויה וסוגרים לכדור (חשוב שהסגירה תהיה מלאה והדוקה כדי שהמלית לא תברח).
מניחים את הלחמנייה על החלק שסגרנו והידקנו היטב. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג. אופים 20-25 דקות.
להכנת מלית תפוח האדמה - מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.
מוסיפים 50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת ומלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
למלית פיצה - אפשר רוטב עגבניות פרפקטו או להכין לפי המתכון - מחממים מחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומעליו את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
מביאים לרתיחה ומוסיפים 1/4 כפית אורגנו מיובש, 1/4 כפית סוכר, 1/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מחלישים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב מדי פעם. זמן הבישול הוא 15-20 דקות, עד שהרוטב מספיק סמיך מצננים את הרוטב.
מורחים את הלחמנייה ברוטב העגבניות ושמים את הגבינה הצהובה והזיתים.
להכנת מלית תרד וגבינות - שוטפים היטב את התרד ומפרידים את העלים מהגבעולים.
ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה.
מכניסים פנימה את עלי התרד, ממתינים 3 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוציאים בעזרת כף מחוררת את העלים ושוטפים אותם במים קרים.
סוחטים היטב את העלים מהמים ומערבבים אותם עם גבינת הפטה, גבינת קשקבל, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0