המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח, ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-240 דקות לפחות.
מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים במרכז המלבן לאורך שליש ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב ומשלבים את פסי הבצק מעל המלית, פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
מניחים לבצק לתפוח כ-45 דקות בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0