המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את העדשים למשך 3 שעות ושוטפים אותן היטב!
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות (של 2 ס"מ) וגם אותם משרים במים ל-3 שעות ושוטפים.
מחממים בסיר גדול (על אש בינונית גבוהה) שמן זית שתופס את כל שטח הסיר.
בינתיים קוצצים את הבצל, מקלפים את הגזרים וחותכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
כשהשמן כבר חם מתחילים לטגן את הבצל ולאחר 2 דקות מוסיפים את הגזר ומערבבים.
קוצצים את שיני השום בחיתוך דק דק או כותשים אותו ומוסיפים לסיר, בשלב זה נוסיף את כל הכורכום ולא לפחד מהכמות! הכורכום מאוד בריא וטעמו לא דומיננטי. מערבבים כמובן.
כשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את העדשים, מערבבים כדקה ומיד מוסיפים את המים הרותחים. מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה.
את הסלרי והכוסברה שוטפים טוב טוב כמה פעמים (מצוין בקערה עם מים), קוצצים ומוסיפים לתבשיל.
כשכבר הכל בפנים, חוץ מתפוחי האדמה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מי שאוהב שום יכול להוסיף בשלב הזה אבקת שום גרוס. *ניתן להמיר את גרגירי הפלפל השחור בכפית פלפל שחור טחון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מרגע זה התבשיל צריך להתבשל כ 60 דקות , כאשר הסיר מכוסה ומידי פעם מערבבים בעדינות.
לאחר חצי שעה(מתוך השעה) מוסיפים את תפוחי האדמה. אפשר להוסיף מעט שמן זית לאוהבים (מומלץ מאוד).
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0