המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
פורסים את התפוזים לחצאים ולאחר מכן לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מרתיחים את המים והסוכר. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין, מקל הוניל וחצאי התפוזים.
מבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים. מצננים עד לשימוש.
במיקסר עם וו לישה מעבדים את קמח השמרים והסוכר.
מוסיפים את הביצים, גרידת הלימון, החמאה, קליפות התפוזים, המלח וכף מי זהר ולשים עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.
לשים קלות את הבצק ושוב, יוצרים מן הבצק כדור, מכסים ומתפיחים במקרר כשעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
בעזרת הידיים, יוצרים עיגול במרכז הבצק ומניחים בתבנית הגדולה. במרכזה (כלומר בחלל שנוצר מן הבצק) מניחים רינג 8 קטן. מתפיחים כשעה.
מברישים בתערובת ההברשה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.
מצננים את העוגה על גבי רשת.
מחממים קלות את הריבה והמים, מערבבים ומברישים את העוגה בנדיבות.
ניתן להבריש את העוגה בסירופ התפוז קינמון שבו בושלו חצאי פרוסות התפוז.
מעטרים ב"פניני סוכר", בפרוסות התפוזים ובתמרים. מגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0