המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
*מתאים לתבנית פאי מסולסלת בקוטר 22 - 24 ס"מ ממיסים את השוקולד הלבן, שבור לקוביות, עם החמאה והחלב במיקרוגל או בסיר מעל אדים (באן - מארי).
בוחשים היטב עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
בקערה גדולה מקציפים את גבינת השמנת שתהיה בטמפרטורת החדר עם הסוכר ותמצית הוניל.
מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים לקבלת קרם אוורירי.
מאחדים בבחישה את תערובת השוקולד עם הגבינה.
יוצקים את המלית אל התחתית האפויה למחצה.
מקטינים את חום התנור לחום בינוני - נמוך.
אופים את הפאי במרכז התנור 30- 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים את העוגה היטב לפני הקישוט וההגשה ושומרים בקירור.
מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
מערבבים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח (1/2 כוס קמח).
מוסיפים לתערובת הקרמית ומערבבים.
מוסיפים את שארית הקמח ומערבבים (מערבבים בידיים).
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה- שעתיים.
לאחר הצינון כשהבצק קר וקשה מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול.
משמנים את התבנית.
נעזרים בנייר או במערוך כדי לעטוף את התבנית בבצק.
מסירים את נייר האפייה מהבצק.
מהדקים את הבצק לתחתית ודפנות.
דוקרים במזלג למניעת נפיחות.
אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מגררים את השוקולד הלבן במגררת או מכינים תלתלי שוקולד בעזרת מקלף ירקות. מניחים על העוגה הקרה.
שומרים בקירור, העוגה משתבחת לאחר לילה במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0