המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.
מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה, אבקת הסודה ואגוז המוסקט.
בקערת מערבל מקציפים מעט את החמאה לריכוך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת קליפת הלימון, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון, ומקציפים לתערובת אחידה.
במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הריוויון, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח 3 הוספות של קמח ו-2 הוספות של ריוויון). מערבלים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
שוטפים את האוכמניות הקפואות בזריזות במים קרים, ומייבשים היטב במגבות נייר. מקפלים לתוך התערובת במרית.
מחלקים את התערובת, ויוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק. התערובת תגיע לגובה של כ-2/3 מהדפנות.
אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב שחום, וכשמחדירים קיסם במרכז הוא יוצא נקי.
מצננים על רשת כ-15 דק'. מעבירים סכין מסביב לדפנות, הופכים וממשיכים לצנן על רשת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0