המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את האטריות על פי ההוראות (כ-8 דקות במים רותחים עם מעט מלח). מסננים במים קרים (לעצירת הבישול) ומניחים בצד.
ממיסים את החמאה בסיר שבישלנו בו את האטריות (בעודו חם, ללא אש), ממתינים מעט שהחמאה תתקרר (אך לא תתקשה) ומערבבים את האטריות עם החמאה.
מפרידים את ארבעת הביצים לחלמונים וחלבונים. לוקחים 4 חלבונים, ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר שהקצף קצת מתייצב, מוסיפים במזיגה איטית רבע כוס סוכר וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הקוטג', השמנת, 4 חלמון ביצה, 2 סוכר ווניל, כף קינמון וחצי כוס סוכר. מוסיפים האטריות ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים כשני שליש מהקצף לתערובת האטריות, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך התערובת.
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה (רק בתחתית) ומורחים בעדינות עם לקקן רטוב קצת במים, את השליש הנותר של הקצף. מומלץ לפזר עוד מעט קינמון מעל הקצף.
מנמיכים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), ואופים במשך כ-60 דקות. בודקים לאחר 20 דק' - אם רואים שהפשטידה נעשית חומה מדי, אפשר לכסות בזהירות עם נייר אלומיניום.
לאחר שעה של אפייה, בודקים עם קיסם אם הפשטידה יבשה (מעט זה בסדר לא כמו עוגה), אם לא - ממשיכים לאפות כ-10 דק'.
מכבים את התנור ומשהים את הפשטידה כ-20 דקות בתנור לקירור איטי. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0