המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ואת הסוכר, ומציבים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים בתחתיתו. חשוב שהמים לא יגעו בקערת המיקסר, לכן יש לבחור סיר שמתאים בקוטר לתחתית הקערה. מחממים את החלבונים ואת הסוכר. מדי פעם מערבבים את התערובת כדי שחלילה לא תהפוך לחביתת חלבונים (אם זה קורה עדיין אפשר להציל. פשוט תסננו את החלבונים לקערה נפרדת).
ברגע שהסוכר מתמוסס מעבירים את הקערה למיקסר, מוסיפים כף חומץ וכפית תמצית וניל ומתחילים להקציף. תוך כמה דקות תקבלו קצף לבן, מבריק וסמיך, כך שאם תהפכו את הקערה הוא לא ייפול ממנה.
מחממים תנור ל-100 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה ובעזרת 2 כפות יוצקים ענני מרנג לתבנית. חשוב לשמור מרחק בין התלוליות כי המרנג מתנפח מעט באפייה.
אופים, או ליתר דיוק מייבשים, את המרנגים כשעתיים-שלוש לפחות, עד שהם פריכים ונפרדים בקלות מנייר האפייה. אפשר גם להשאיר את המרנגים בתנור אחרי האפייה והם ימשיכו להתייבש זה רק יעשה להם טוב.
מכינים את רוטב פירות יער:
שמים את פירות היער בסיר או בקלחת, ומוסיפים להם ¼ כוס סוכר. מחממים הכול, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתרככים ומגירים נוזלים.
מעבירים את תערובת פירות היער לקערת בלנדר וטוחנים אותם. אם רוצים אפשר להוסיף סוכר, אבל יש לטעום קודם, כדי שלא יצא מתוק מדי.
אם המרקם סמיך אפשר להוסיף מעט מים, אבל בזהירות, שלא יתקבל רוטב נוזלי מדי. מי שרוצה תערובת חלקה יכול לסנן אותה. לאחר מכן מניחים לרוטב להצטנן עד ההגשה.
מרכיבים את המנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב. *ניתן להמיר לשמנת צמחית לגרסת פרווה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מסדרים על צלחת הגשה גדולה את כל המרנגים. יוצקים מעל כל מרנג קרם, מעליו מעט רוטב פירות יער ולקישוט פירות יער טריים. כדאי להרכיב את המנה לפני ההגשה, כדי למנוע מצב שבו המרנג יירטב מהקרם ומהרוטב ויאבד מהפריכות שלו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0