המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בתנור שחומם ל-200 מעלות, קולים את האגוזים בתבנית אפייה במשך חמש דקות, או עד שהאגוזים הזהיבו קלות (יש להקפיד שלא ישחימו יתר על המידה שכן הם הופכים למרים). אם האגוזים עדיין עם קליפה, מניחים אותם בתוך מגבת מטבח ומשפשפים היטב, כדי לסלק את הקליפות. מניחים לאגוזים הקלופים להצטנן וקוצצים אותם גס.
מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים, בדומה לפירורי לחם. לחלופין, ניתן לשים את העוגיות בתוך שקית פלסטיק ולדפוק עליה במערוך.
ממיסים את השוקולד בתוך קערה חסינת חום, המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים).
בינתיים, מקציפים היטב את הביצה, החלמון הנוסף וסוכר, במקצף ידני או חשמלי, עד לקבלת קציפה בהירה, סמיכה ותפוחה.
מחממים את החמאה בקדרה קטנה בעלת בסיס עבה, רק עד שהיא מתחילה לבעבע. שופכים את החמאה החמה על התערובת בזרם איטי וקבוע, תוך כדי הקצפה במהירות המרבית ולאחר מכן מקציפים פנימה את השוקולד המומס.
בעזרת כף מתכת גדולה, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת העוגיות המרוסקות. כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבירים אותה לתבנית המוכנה, ומשטחים אותה באופן חלק ואחיד על פני כל התבנית.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים 3 שעות לפחות או לילה שלם, עד שהעוגה מוצקה.
להגשה: מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה. בוזקים למעלה קקאו ומגישים את העוגה הקרה בתוספת קצפת או גלידה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0