המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
את הסולת שופכים לתוך הקערה. מוסיפים באופן הדרגתי את המים ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.
לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך נפה, כדי שהגרגרים יהיו אחידים.
ממלאים את סיר המרק כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, בצל ואבקת מרק עוף ומרתיחים על להבה גבוהה.
את הגרגרים מניחים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק על להבה גבוהה, בערך כ-30 דקות.
הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת כף גדולה. מוסיפים לגרגירים כוס וחצי מים, שמן, מלח ומערבבים הכל.
בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי וממשיכים לאדות אותם על אש בינונית עוד 30 דקות.
כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי- גרגרי הקוסקוס מוכנים. יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את הקערה במגבת, כדי שימשיך האידוי.
קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות. מניחים בתוך סיר מלא מים את כל הירקות, העוף והחומוס ומרתיחים את המרק.
לאחר רתיחה מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-60 דקות.
עם המרק המוכן מרטיבים מעט את גרגירי הקוסקוס ומניחים את הירקות מעל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0