מתחילים בתפוחים: קולפים, חותכים לשישיות ונפטרים מהחרצנים. שמים בסיר עם הדבש, השזיפים, הקינמון ומיץ הלימון (את הקליפה המגוררת שומרים לבצק העוגה). מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, כדי שהתפוחים יפרישו נוזלים והטעמים יפעפעו לתוך התפוחים. בתום הבישול, נפטרים מנוזלים שנותרו בסיר ומצננים לטמפרטורת החדר.
שלב 2
3 דקות
מכינים את הבצק: מקציפים 3 דקות במיקסר את החמאה, קליפת הלימון המגוררת, החלמונים, הדבש, הקינמון, אגוז המוסקט והווניל. מוסיפים כוס קמח תופח וגביע שמנת חמוצה ומאחידים. מוסיפים כוס קמח מלא ומאחידים. מעבירים לקערה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים לבצק שבקערה את תערובת התפוחים ואת הפקאנים המסוכרים. מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית קפיץ בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת.
שלב 4
30 דקות
אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
שלב 5
0 דקות
בינתיים, מקציפים את החלבונים אגב הוספה הדרגתית של הסוכר וסוכר הווניל. מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
שלב 6
0 דקות
מקץ חצי שעת אפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את הקצף. אין צורך ליישר ו"לטייח" את הקצף. כל היופי טמון הטופוגרפיה: הרים, פסגות, בקעות בקיצור, מריחה לא אחידה (אבל כיסוי מוחלט של העוגה).
שלב 7
40 דקות
מחזירים לתנור לעוד 40 דקות אפייה, עד שהקצף מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ומצננים.
שלב 8
0 דקות
כשהעוגה יוצאת מהתנור היא ממש נראית כאילו היא חובשת מצנפת שפים. זה הזמן להראות לאורחים, לקרוא לבני המשפחה להתפעם ואף להצטלם איתה ולשלוח לקרובים במייל. במהלך הצינון לטמפרטורת החדר מצנפת הקצף קורסת. זה יפה גם ככה וזה כמובן טעים מאוד.
שלב 1
מתוך
8
מתחילים בתפוחים: קולפים, חותכים לשישיות ונפטרים מהחרצנים. שמים בסיר עם הדבש, השזיפים, הקינמון ומיץ הלימון (את הקליפה המגוררת שומרים לבצק העוגה). מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, כדי שהתפוחים יפרישו נוזלים והטעמים יפעפעו לתוך התפוחים. בתום הבישול, נפטרים מנוזלים שנותרו בסיר ומצננים לטמפרטורת החדר.
שלב 2
מתוך
8
מכינים את הבצק: מקציפים 3 דקות במיקסר את החמאה, קליפת הלימון המגוררת, החלמונים, הדבש, הקינמון, אגוז המוסקט והווניל. מוסיפים כוס קמח תופח וגביע שמנת חמוצה ומאחידים. מוסיפים כוס קמח מלא ומאחידים. מעבירים לקערה.
שלב 3
מתוך
8
מוסיפים לבצק שבקערה את תערובת התפוחים ואת הפקאנים המסוכרים. מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית קפיץ בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת.
שלב 4
מתוך
8
אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
שלב 5
מתוך
8
בינתיים, מקציפים את החלבונים אגב הוספה הדרגתית של הסוכר וסוכר הווניל. מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
שלב 6
מתוך
8
מקץ חצי שעת אפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את הקצף. אין צורך ליישר ו"לטייח" את הקצף. כל היופי טמון הטופוגרפיה: הרים, פסגות, בקעות בקיצור, מריחה לא אחידה (אבל כיסוי מוחלט של העוגה).
שלב 7
מתוך
8
מחזירים לתנור לעוד 40 דקות אפייה, עד שהקצף מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ומצננים.
שלב 8
מתוך
8
כשהעוגה יוצאת מהתנור היא ממש נראית כאילו היא חובשת מצנפת שפים. זה הזמן להראות לאורחים, לקרוא לבני המשפחה להתפעם ואף להצטלם איתה ולשלוח לקרובים במייל. במהלך הצינון לטמפרטורת החדר מצנפת הקצף קורסת. זה יפה גם ככה וזה כמובן טעים מאוד.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0