המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בתפוחים: קולפים, חותכים לשישיות ונפטרים מהחרצנים. שמים בסיר עם הדבש, השזיפים, הקינמון ומיץ הלימון (את הקליפה המגוררת שומרים לבצק העוגה). מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, כדי שהתפוחים יפרישו נוזלים והטעמים יפעפעו לתוך התפוחים. בתום הבישול, נפטרים מנוזלים שנותרו בסיר ומצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים את הבצק: מקציפים 3 דקות במיקסר את החמאה, קליפת הלימון המגוררת, החלמונים, הדבש, הקינמון, אגוז המוסקט והווניל. מוסיפים כוס קמח תופח וגביע שמנת חמוצה ומאחידים. מוסיפים כוס קמח מלא ומאחידים. מעבירים לקערה.
מוסיפים לבצק שבקערה את תערובת התפוחים ואת הפקאנים המסוכרים. מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית קפיץ בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת.
אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
בינתיים, מקציפים את החלבונים אגב הוספה הדרגתית של הסוכר וסוכר הווניל. מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
מקץ חצי שעת אפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את הקצף. אין צורך ליישר ו"לטייח" את הקצף. כל היופי טמון הטופוגרפיה: הרים, פסגות, בקעות בקיצור, מריחה לא אחידה (אבל כיסוי מוחלט של העוגה).
מחזירים לתנור לעוד 40 דקות אפייה, עד שהקצף מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ומצננים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור היא ממש נראית כאילו היא חובשת מצנפת שפים. זה הזמן להראות לאורחים, לקרוא לבני המשפחה להתפעם ואף להצטלם איתה ולשלוח לקרובים במייל. במהלך הצינון לטמפרטורת החדר מצנפת הקצף קורסת. זה יפה גם ככה וזה כמובן טעים מאוד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0