המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את כל חומרי המלית: בשר טחון, בצל אחד, כף שום כתוש, כוסברה, פטרוזיליה, כורכום, ראס אל חנות, כפית אבקת מרק, כף רסק עגבניות, קמח מצה, ביצה, מלח ופלפל, ולשים מספר דקות.
ממלאים את תחתיות הארטישוק בכף גדושה מהמלית, ויוצרים הר קטן.
טובלים את הארטישוק מכל כיוון בביצה המעורבבת עם כפית הרסק, ולאחר מכן בקמח המצה.
מטגנים מכל צד עד שמקבל צבע יפה. שומרים בצד.
מטגנים בסיר רחב את הבצל בשמן נדיב, מצרפים את שיני השום ומערבבים. כשמתחיל להתפשט ריח השום המטוגן, מוסיפים את העשבים, התבלינים (פפריקה אדומה, כורכום, כפית אבקת מרק) והפול ומערבבים שתי דקות.
מסדרים מעל הכל את הארטישוקים הממולאים.
מוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הארטישוק ואת מיץ הלימון.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כשעה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0