מכינים את רוטב הבשמל - בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר עד שכל החמאה נספגת.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שהכל אחיד. מחלישים את האש ומוסיפים את התבלינים. ממשיכים לערבב כל הזמן. כדי שלא יווצרו גושים חשוב שהאש תיהיה חלשה.
שלב 3
0 דקות
אחרי כמה דקות הבשמל מסמיך קצת. לטעום ולראות אם צריך תוספת תבלינים. הטעם צריך ליהיות מעט מודגש מידי כי כשהרוטב מתערבב עם שאר הרכיבים זה מתאזן.
שלב 4
0 דקות
זה הזמן להוסיף את הפרמזן אם בא לכם עוד קצת טעם ברוטב.
שלב 5
0 דקות
מרכיבים את הלזניה - בתבנית מסדרים שכבת עלים, מפזרים חצי מהברוקולי וחצי מכמות התירס ושופכים כשליש מהרוטב. מסדרים שכבה נוספת כזו, "סוגרים" עם שכבה אחרונה של עלי לזניה ומורחים מעל את שארית הרוטב.
שלב 6
0 דקות
מכסים ואוטמים היטב עם נייר כסף.
שלב 7
0 דקות
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה.
שלב 8
5 דקות
מסירים את נייר הכסף ומשחימים מעט כמה דקות נוספות.
*ניתן להמיר את התירס המשומר בחצי חבילה תירס קפוא, מופשר. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
8
מכינים את רוטב הבשמל - בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר עד שכל החמאה נספגת.
שלב 2
מתוך
8
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שהכל אחיד. מחלישים את האש ומוסיפים את התבלינים. ממשיכים לערבב כל הזמן. כדי שלא יווצרו גושים חשוב שהאש תיהיה חלשה.
שלב 3
מתוך
8
אחרי כמה דקות הבשמל מסמיך קצת. לטעום ולראות אם צריך תוספת תבלינים. הטעם צריך ליהיות מעט מודגש מידי כי כשהרוטב מתערבב עם שאר הרכיבים זה מתאזן.
שלב 4
מתוך
8
זה הזמן להוסיף את הפרמזן אם בא לכם עוד קצת טעם ברוטב.
שלב 5
מתוך
8
מרכיבים את הלזניה - בתבנית מסדרים שכבת עלים, מפזרים חצי מהברוקולי וחצי מכמות התירס ושופכים כשליש מהרוטב. מסדרים שכבה נוספת כזו, "סוגרים" עם שכבה אחרונה של עלי לזניה ומורחים מעל את שארית הרוטב.
שלב 6
מתוך
8
מכסים ואוטמים היטב עם נייר כסף.
שלב 7
מתוך
8
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה.
שלב 8
מתוך
8
מסירים את נייר הכסף ומשחימים מעט כמה דקות נוספות.
*ניתן להמיר את התירס המשומר בחצי חבילה תירס קפוא, מופשר. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0