המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערה את שני סוגי הקמח, מערבבים קלות, ומוסיפים את הסוכר והמלח. חשוב לציין שכשמוסיפים את המלח לא מערבבים את התערובת, עד לרגע הוספת הנוזלים.
מוסיפים את הנוזלים ולשים את הבצק, עד לקבלת בצק אחיד.
בשלב הזה עוברים למשטח עבודה מקומח מעט ולשים במשך 7 דקות.
בתום שבע הדקות הבצק צריך להראות אחיד. משטחים את הבצק ומוסיפים את אגוזי המלך (אפשר גם להשתמש באגוזי פקאן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ולשים עוד מספר דקות.
מעצבים את הבצק לצורת כדור יפה, משמנים, מכניסים לתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כ-120 דקות, או עד להכפלת נפח הבצק. לאחר שהבצק הכפיל את עצמו לשים שוב, על מנת להוציא ממנו את האוויר.
בשלב זה מחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מתפיחים שוב למשך 30 דקות.
במהלך חצי השעה שהבצק תופח, מחממים מים בקומקום, שופכים לתוך כלי רחב ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות.
חורצים בכיכרות חריצים בעזרת סכין חדה ובוזקים קמח מעל.
אופים כ-10 דקות (חשוב מאוד להקפיד לא לפתוח את דלת התנור, כדי לשמור על הטמפרטורה הגבוהה) ולהוציא את הכלי עם המים.
מנמיכים את התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40 דקות נוספות.
מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בתוך התנור למשך 5 דקות. רק לאחר מכן מוציאים ומצננים ע"ג רשת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0