המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוציאים את השוק אל משטח העבודה רבע שעה לפני תחילת העבודה והצלייה.
בעזרת סכין חדה יוצרים חורים על פני בשר השוק, ודוחפים לכל חור שן שום שלמה (כ-8 שיניים). בצמוד לכל שן שום, מכניסים ענף רוזמרין קטן.
בתבנית צלייה מניחים 2 ראשי שום שלמים חצויים, 2 גזרים חתוכים גס, שורש סלרי חתוך גס ובצל.
על הירקות מניחים צרור של ענפי רוזמרין ואת חצאי העגבניות. מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ו-2 כפות של חומץ בלסמי. ומערבבים.
מכינים משרה: בצלוחית מערבבים מיץ לימון, 1/3 כוס רוזמרין קצוץ גס, חצי כוס דבש, 2 קורט פלפל גרוס, חצי כוס חרדל חלק, קורט מלח גס, שמן זית ו-1/3 כוס חרדל גרגירים.
מורחים היטב את השוק במשרה ומניחים בין הירקות.
יוצקים שמן זית מעל.
מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות. צולים את השוק כ-15 דקות עד להשחמה.
הופכים להשחמה של הצד השני וצולים 10 דקות נוספות.
מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומוסיפים לתבנית כוס יין אדום.
מכסים בנייר כסף ל-60 דקות לצלייה בתנור.
אם השוק אינה מוכנה, מחזירים אל התנור לעוד עשר דקות של צלייה - משך הצלייה תלוי בגודל השוק.
לפני ההגשה מוציאים מהתנור לעשר דקות, כדי שמיצי הבשר יתרכזו בו.
מסירים את נייר הכסף, מגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0