המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את החמאה המומסת עם הפתי-בר ומהדקים לתחתית התבנית.
מערבבים בקערה את הגבינה, מחצית מכמות הסוכר, סוכר וניל, קליפת לימון וחלמונים.
שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים לקצף יציב, תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת הסוכר.
מערבבים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה בתנועות קיפול.
מקציפים בקערת המערבל (אין צורך לרחוץ אותה אחרי הקצפת החלבונים) את השמנת המתוקה עד שהיא הופכת לקצפת רכה.
מוסיפים את הקצפת לעיסת הגבינה בתנועות קיפול.
מנפים את 2 כפות הקמח לתוך עיסת הגבינה דרך מסננת או נפה ומערבבים בעדינות.
יוצקים את תערובת הגבינה על בצק הפתי-בר שבתבנית ואופים 60 דקות. חשוב להקפיד לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו חצי שעה. פותחים את דלת התנור ומניחים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמוציאים אותה, מעבירים למקרר לצינון מלא לחצי שעה נוספת.
הציפוי: קולים את שבבי השקדים בתנור כ 10 דקות בחום בינוני, מוציאים ומצננים.
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה ומורחים אותה על פני העוגה, מפזרים מעל את השקדים הקלויים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0