המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
את הפסטה מכינים לפי הוראות היצרן, כפי שמופיע על האריזה.
מפרקים את הברוקולי לפרחים וגבעולים - משתמשים בשניהם. לסיר גדול עם מים רותחים מוסיפים כף מלח ואת הברוקולי. כשהמים רותחים שוב, מכבים את האש, משאירים את הברוקולי שתיים-שלוש דקות (לא יותר) במים החמים כשהסיר מכוסה.
לאחר 3 דקות מסננים את הברוקולי ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. לאחר קירור הברוקולי במי הקרח, מעבירים למסננת ומנקזים היטב את כל הנוזלים. לאחר מכן קוצצים את התפרחות והגבעולים.
הערה חשובה: לא לוותר על קירור הברוקולי במי הקרח זה שומר על הצבע הנפלא של הברוקולי.אפשר להשאיר 3-4 תפרחות שלמות לקישוט הפשטידה.
בקערה גדולה לערבב בעדינות: גבינת קוטג', שמנת חמוצה, גבינה צהובה, גבינת מוצרלה, 150 גרם מתוכה, ביצים טרופות, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב בעדינות.
הערה חשובה: יש לשים לב לכמות המלח, כי בתערובת יש כבר גבינות שהם מלוחות.
לתערובת הגבינות מוסיפים את הברוקולי ואת הפסטה ולערבב הכל בעדינות.
בתבנית חד פעמית גדולה או ב-2 קטנות: לשמן את התבנית/התבניות ולצפות במחצית מכמות פירורי הלחם. משטחים את התערובת בעזרת גב של כף.
מעל הפשטידה מפזרים את פירורי הלחם שנשארו, קוביות חמאה וגבינת מוצרלה.
יש לאפות בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך כ-45 דקות, עד להזהבה.
עם סיום האפייה רצוי להניח לפשטידה "לנוח" כרבע שעה, כדי שיהיה קל לפרוס אותה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0