המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משטחים את פרוסות הבשר בעזרת פטיש בשר.
מוסיפים לצלחת עמוקה ביצה טרופה, בצלחת שטוחה שניה קמח, ובצלחת שטוחה שלישית את פרורי הלחם. טובלים את הבשר בקמח ומנערים מעודפים. טובלים בביצה ובפירורי הלחם ומהדקים את הפירורים היטב לתוך הבשר.
במחבת רחבה מחממים שמן על להבה גדולה.
מטגנים את השניצלים על צד אחד מבלי להזיזם (כדי שהקרום לא יתפורר). כאשר נוצר קרום זהוב הופכים לצד השני ושוב מטגנים, עד שנוצר קרום זהוב.
מחלישים את הלהבה, וממשיכים לטגן במשך כ-6 דקות נוספות. בשלב זה ממליחים את הפרוסות.
מוציאים את השניצלים מהמחבת. מניחים על מגבת נייר סופג
מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את רצועות חזה האווז המעושן ומטגנים במשך כ- 2 דקות.
מוסיפים למחבת את קוביות הבצל, ומטגנים עד שהוא מקבל צבע כהה זגוגי. מוסיפים את פרוסות הפטריות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהן משנות את צבען. יוצקים את ציר הבקר, היין, מוסיפים את החרדל, רסק העגבניות, מערבבים, ומבשלים במשך כ-10 דקות. בקערית מערבבים את הקמח עם מים, עד שמתקבלת בלילה. מוסיפים את בלילת הקמח לרוטב ומערבבים היטב, עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך. מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים.
את תפוחי האדמה נבשל בסיר בינוני במשך כ- 10 דקות במי מלח רותחים. להוציא מהסיר, לצנן מעט ולקלף את תפוחי האדמה. לחתוך אותם לפרוסות.
נכניס את רצועות הבצל הקצוץ למחבת רחבה עם שמן חם מאד, ונטגן עד קבלת גוון זהוב. נוסיף למחבת את פרוסות תפוחי האדמה. נתבל עם פפריקה, מלח ופלפל, ונטגן תוך כדי ערבוב עד שפרוסות תפוחי האדמה מקבלות גוון חום. להוריד את המחבת מהכיריים.
בצלחת גדולה ושטוחה נניח את השניצל. לצדו נניח את תפוחי האדמה הצלויים ומעל לשניצל ניצק מהרוטב הצועני.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0