מתחילים עם הכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחת מקרר כ-30 דקות.
שלב 2
0 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 3
5 דקות
מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני שליש ושליש. את החלק הגדול יותר משטחים על גבי תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ משומנת (אין צורך לרדד בנפרד קודם, פשוט לשטח היטב עם הידיים לתחתית ולדפנות התבנית), את החלק הקטן מחזירים למקרר.
שלב 4
0 דקות
אופים בתנור כ- 10-15 דקות רק עד להזהבה קלה. מצננים ומשאירים את התנור דלוק.
שלב 5
0 דקות
מערבבים את כל חומרי המלית (היא אמורה להיות נוזלית) ושופכים על גבי הקלתית האפויה. לוקחים את שליש הבצק הנותר ומפוררים ביד פירורים בגודל לא אחיד (איזה כיף!) על גבי המלית על פי הכלל של מה שיוצא אני מרוצה :)
שלב 6
0 דקות
אופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס.
שלב 1
מתוך
6
מתחילים עם הכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחת מקרר כ-30 דקות.
שלב 2
מתוך
6
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 3
מתוך
6
מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני שליש ושליש. את החלק הגדול יותר משטחים על גבי תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ משומנת (אין צורך לרדד בנפרד קודם, פשוט לשטח היטב עם הידיים לתחתית ולדפנות התבנית), את החלק הקטן מחזירים למקרר.
שלב 4
מתוך
6
אופים בתנור כ- 10-15 דקות רק עד להזהבה קלה. מצננים ומשאירים את התנור דלוק.
שלב 5
מתוך
6
מערבבים את כל חומרי המלית (היא אמורה להיות נוזלית) ושופכים על גבי הקלתית האפויה. לוקחים את שליש הבצק הנותר ומפוררים ביד פירורים בגודל לא אחיד (איזה כיף!) על גבי המלית על פי הכלל של מה שיוצא אני מרוצה :)
שלב 6
מתוך
6
אופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0