המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה ומכניסים למקרר עד שהתערובת מוכנה.
בקערה בינונית ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרו (מחממים לחצי דקה, מערבבים ומחזירים לחימום עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה).
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת חשוב לא להוסיף את הביצים בבת אחת אלא להוסיף ביצה, לערבל וכשהיא נטמעת בתערובת להוסיף את הביצה הבאה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמנת ואת הקמח, המלח והסודה לשתייה לסירוגין ב-3 פעמים. מתחילים עם הקמח.
מוסיפים שליש מהתערובת לשוקולד המומס ומערבבים בתנועת קיפול.
מקמחים בעדינות את התבנית (תבנית בבקה או שתי תבניות אינגליש קייק) ומשמנים, הופכים ומנערים מעודפי קמח זה יעזור לשמור שהתערובת לא תידבק לתבנית.
יוצקים לתבנית חצי מכמות התערובת המוקצפת. בעזרת כף יוצקים מעל את תערובת השוקולד ומשאירים כמה כפות לחלק העליון. מכסים ביתרת התערובת המוקצפת ויוצקים את שארית תערובת השוקולד.
בעזרת סכין או קיסם ארוך עוברים בתנועה סיבובית ליצירת דוגמת שיש.
אופים עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, כ-35 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0