המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את הירקות (בטטה, גזר, קישוא, דלעת/ דלורית)עד ריכוך ומקררים מעט.
מועכים את הירקות ומתבלים בשום, מלח, פלפל, פפריקה וכורכום. מוסיפים את השעועית הלבנה ומועכים היטב יחד - ניתן ומומלץ לטחון את הירקות במעבד מזון.
מוסיפים עשבי תיבול טריים קצוצים (או מוסיפים למעבד המזון) לפי הטעם.
מוסיפים מעט טחינה, שתפקידה להדביק את התערובת.
כשמתקבלת תערובת דביקה יוצרים ביד משומנת כדורים/קציצות ומניחים בצד.
מבשלים את הפתיתים במים (כמו פסטה) חצי בישול - 4-5 דקות.
מסננים את הפתיתים ומייבשים על תבנית או באמצעות נייר סופג.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
כשהפתיתים קרים, לוקחים כל כדור ירקות וטובלים בפתיתים- כך שיווצר מעין ציפוי פתיתים. אם הפתיתים לא נדבקים כמו שצריך ניתן למרוח מעט טחינה על הכדורים לפני ההדבקה.
מסדרים את הכדורים המצופים בתבנית ואופים כ-20 דק'.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0