קולים את אגוזי הלוז בתנור עד שהקליפה החומה הדקה מתבקעת. מוציאים, מצננים, מקלפים על ידי שפשוף בין הידיים או בתוך מגבת (לא חייבים לקלף לגמרי. לא נורא אם נשארת קצת קליפה).
שלב 2
0 דקות
מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים גסים (קצת יותר גסים מפירורי לחם). מוציאים לקערה.
שלב 3
0 דקות
מקציפים במעבד המזון (אין צורך לשטוף מהאגוזים) את המרגרינה והסוכר.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבצק אחיד (ודי רטוב).
שלב 5
0 דקות
משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26, זורים חופן פולנטה, מנערים ונפטרים מהעודפים. יוצקים פנימה את הבצק.
שלב 6
45 דקות
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
שלב 7
0 דקות
במקור, המתכון נעשה עם שקדים, אבל אני אוהב יותר אגוזי לוז. וכמובן, המתכון המקורי כולל חמאה, שמוחלפת כאן במרגרינה מטעמי כשרות.
שלב 1
מתוך
7
קולים את אגוזי הלוז בתנור עד שהקליפה החומה הדקה מתבקעת. מוציאים, מצננים, מקלפים על ידי שפשוף בין הידיים או בתוך מגבת (לא חייבים לקלף לגמרי. לא נורא אם נשארת קצת קליפה).
שלב 2
מתוך
7
מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים גסים (קצת יותר גסים מפירורי לחם). מוציאים לקערה.
שלב 3
מתוך
7
מקציפים במעבד המזון (אין צורך לשטוף מהאגוזים) את המרגרינה והסוכר.
שלב 4
מתוך
7
מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבצק אחיד (ודי רטוב).
שלב 5
מתוך
7
משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26, זורים חופן פולנטה, מנערים ונפטרים מהעודפים. יוצקים פנימה את הבצק.
שלב 6
מתוך
7
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
שלב 7
מתוך
7
במקור, המתכון נעשה עם שקדים, אבל אני אוהב יותר אגוזי לוז. וכמובן, המתכון המקורי כולל חמאה, שמוחלפת כאן במרגרינה מטעמי כשרות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0