המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף אותם במהירות גבוהה. מוסיפים סוכר ומערבבים עד לקבלת קצף נוקשה, מוסיפים את האגוזים והשקדים ומערבבים בעדינות ביד.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20 דקות (העוגה הופכת רכה, אבל עם קרום קשה), בתבנית קפיצית 24 ס"מ. מוציאים מן התנור (לא לכבות אותו), ומצננים.
בזמן שהעוגה בתנור : בבאן מארי (סיר קטן מעל סיר, מלא מים חמים) ממיסים יחד חמאה, קפה ושוקולד. לצנן מעט.
מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים לתערובת החמאה-שוקולד בעדינות ומערבבים.
מורחים את תערובת השוקולד על האגוזים ואופים בחום 160 מעלות כ-30 דקות.
מקררים את העוגה במשך לילה או כ-12 שעות במקרר.
מכינים את הגנאש: בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה ומוסיפים שוקולד שבור לחתיכות. מורידים מהאש. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד, מוסיפים ברנדי ומערבבים שוב.
מוציאים את העוגה מהתבנית, מעבירים על צלחת הגשה, יוצקים את הגנאש ושולחים לכמה שעות במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0