המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקלתית ושכבת השוקולד: קוצצים גס את אגוזי הפקאן בעזרת מערוך.
ממיסים את החמאה בסיר קטן ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים.
מערבבים את האגוזים עם פירורי הקורנפלקס, ומוסיפים אליהם 5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים.
משטחים את עיסת הפקאנים בתחתית התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות ואופים במשך כ- 5 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים.
מורידים את הטמפרטורה של תנור האפייה ל- 180 מעלות.
יוצקים את השוקולד לתבנית על שכבת הפקאנים. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים כ- 15-20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
הכנת המלית: יוצקים 2 מכלי שמנת מתוקה לקערת מערבל מזון ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
מוסיפים גבינה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקערה, ומערבבים עד קבלת מרקם ואחיד וחלק.
מפזרים אבקת ג'לטין על פני 0.5 כוס מים קרים, וממתינים במשך 2 דק'. מחממים את המים והג'לטין במשך 20 שניות במיקרוגל עד שהגלטין נמס והנוזל חלק ושקוף.
מוסיפים את תערובת הגלטין בבת אחת לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
מקפלים לתערובת הגבינה את הקצפת הרכה. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה. מכניסים את העוגה למקרר, ומצננים במקרר במשך כ- 3 שעות.
הכנת הציפוי: מורחים את ריבת האוכמניות על הגבינה, ועליו מסדרים את פירות היער הטריים או הקפואים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0