המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט.
מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן עוד 2 דקות על אש בינונית, יש לערבב עם כף עץ.
מוסיפים את גרגרי החומוס השטופים ומערבבים.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומערבבים.
מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים.
מוסיפים את המים, כך שיכסו את האורז ומעט מעל, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מתקנים תיבול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. ניתן להסיר את מכסה הסיר באמצע הבישול, לעשות חורים עם ידית הכף ומיד להחזיר את המכסה.
לאחר הבישול משאירים את המכסה סגור 30 דקות לספיגת הלחות ורק אז מורידים את המכסה ופתוחים את האורז בעדינות עם מזלג.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0