המתכון הזה נוצר עבור 40 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערת מעבד מזון עם להב פלדה קמח, אגוזים טחונים, פרג ,סוכר וחמאה, ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון, חלב, תמצית וניל ומלח, ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק.
מאחדים לבצק חלק, משטחים לדיסקית, ומצננים במקרר כ-60 דקות.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, ובכל פעם מרדדים חלק אחד.
מרדדים למלבן בעובי של 2-3 מ"מ (אמור להיות די דק, זה בסדר). מורחים חצי מכמות ממרח התמרים, ומפזרים מעל מעט קינמון ואגוזי מלך.
מגלגלים לרולדה, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על אותה פעולה עם החלק השני של הבצק.
מניחים את שתי הרולדות על נייר האפייה במרווח של 5-7 ס"מ ביניהן, ומקפיאים למשך 60 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים מהמקפיא ואופים כ-25 דקות, עד שהן מזהיבות יפה ויש ריח מתוק וטעים בכל הבית.
לאחר שהרולדות הצטננו לחלוטין, פורסים אותן לעוגיות בעזרת סכין משוננת עם להב ארוך (ובשפת העם: סכין מסור).
מפזרים אבקת סוכר ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0